Spørgsmål og Svar

På denne side kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål, plus en lang række gode råd ifm. med cykling generelt og HFCK specifikt.

— oOo —

Trafik Official

En trafik official er en person, der er uddannet af politiet og dermed certificeret til at dirigere trafikken ifm. med bla. sportsbegivenheder, såsom cykelløb. Vi opfordrer alle HFCK’er eller forældre, der har muligheden for det til at deltage på dette kursus. Det er nemlig sådan, at vi til klubbens eget cykelløb har pligt til at sørge for kontroller, der er uddannet til at dirigere trafikken, alle steder på ruten, hvor rytterne har brug for at overtræde vigepligten og hvor trafikken derfor skal holdes tilbage.
Hvis vi ikke selv kan stille med denne form for kontroller, er vi nødt til at købe os til ydelsen, hvilket øger vores løbsbudget betragteligt og trækker pengene væk fra det øvrige klubarbejdet.
Derfor, stødt op om klubben og meld dig til kurset nu. Kurset består at to dele: En teoretisk og en praktisk, hvor man i følgeskab med en politimand bliver at til at dirigere trafikken i en rigtigt vejkryds.

Det skal understreges, at man IKKE forpligter sig til at stille op til cykelløb, hver weekend, selv om muligheden naturligvis er tilstede 🙂

Har du lyst til at støtte HFCK på dette meget vigtige punkt, som tilmeld dig til bestyrelsen, så vil vi give de tilmeldte besked, så snart vi modtager information om det næste kursus.

— oOo —

Gearkontrol

Det er sådan, at man, af hensyn til B&U-rytternes fysiski udvikling, har sat en grænse for, hvor tunge gear de må træde.

Gearet måles i meter pr. pedalomdrejning og max. grænserne for de forskellige klasser er følgende:

 Klasse Max. antal meterpr.pedalomdrejning Anbefalet kombinationaf tandhjul ved700 x 23c dæk
U11 + U13 5,89 39 x 14
U15 6,35 42 x 14
U17 7,01 46 x 14
Junior 7,93 45 x 12 / 48 x 13 / 52 X 14

Gearingen måles ved at tegne en streg på vejen. Herefter placeres cyklen med den ene pedalarm lodret over stregen. Cyklen trækkes nu i en ret linie baglæns (så følger pedalerne nemlig med rundt) indtil den samme pedalarm igen står lodret over jorden. Lige under pedalarmen tegnes nu igen en streg. Afstanden mellem de to streger angiver antallet af meter pr. pedalomdrejning.

Vær venligst opmærksom på, at ovenstående er angivet i forhold til et 700C x 12 mm dæk og at dæk kan variere i størrelsen. Det er derfor vigtigt altid at måle gearingen efter for en sikkerheds skyld.

— oOo —

To-Do listen

Formålet med To-Do listen er at uddelegere nogle af de små eller lidt større opgaver, som skal løses og som ikke kræver specielle forudsætninger eller nødvendigvis deltagelse af et bestyrelsesmedlem.
Idéen er, at bestyrelsen vedligeholder listen og forsøger at sætte et tidsestimat på hver enkelt opgave. Derefter kan hver enkelt medlem eller forældre (bedsteforældre?) kigge på listen og byde ind på den eller de opgaver, som de evt. kan påtage sig. Du skal ikke nødvendigvis stå med hele opgaven alene. Som regel er f.eks. drengene rigtigt gode og meget villige til at hjælpe til. Dvs. du skal bare være ‘projektleder’.

Proceduren er, at man henvender sig til bestyrelsen, enten via mail, info@hfck.dk eller telefon, for at låne en nøgle til klubhuset, hvis dette er nødvendigt. Når opgaven er udført meldes tilbage til formanden, der sørger for at få opdateret listen.
Har du selv ønsker til listen, kan du også henvende dig på ovenstående mail eller telefon til et bestyrelsesmedlem, så vil vi vurderer om opgaven skal på listen.

Det er bestyrelsens håb med denne liste, at vi kan tage næste skridt på vejen til at gøre vores klub til et fælles projekt, hvor alle bidrager og hvor man har lyst til at være.

Listen vil fremover kunne hentes under punktet ‘Faste punkter’ i venstre kolonne på forsiden.

— oOo —

Tekniktræning

Massage 11.marts (opdateret)

Bikefit aften mandag d. 19.11

Frivillige til Århus-København

Fællesindkøb af dæk