Harzen 2014

Harzen 2014

James, Thomas, Pierre, Danny og Henrik drog i samlet flok til Harzen d. 21. August for at atter nyde de kuperede veje og den flotte natur i Harzen. Efter en ganske lang køretur pga. vejarbejde i Hamborg ankom vi sidst på eftermiddagen hvorefter de 4 bjerggeder hoppede på cyklerne for at bestige Bloksbjerg på 1.142 meter. Motorkøretøjer er ikke tilladt på vejen op til toppen af Bloksbjerg så ganske ideelle forhold for rytterne men det betød at følgebil måtte holde pænt og vente nede i byen Schierke ca. 10 km fra toppen.
På årets tur var det fravalgt at spise på hotellet hvilket gav mulighed for at indtage aftensmaden på en af de lokale restauranter med ganske glimrende mad og tilhørende gyldne dråber i Braunlage.
Fredag morgen var James nød til at køre hjem af familiemæssige årsager og heldigvis viste det sig alt var ok. Vi var da 3 ryttere og en følgebil med forsyninger til klare de ca. 100 km både fredag og lørdag med mange stigninger og nedkørsler. St. Andreasberg stigningen tog ganske hårdt på Pierre og der var da dømt parallel kørsel op til toppen. Dokumentation kan findes på galleriet. Det skal dog også siges at stigningsprocenten er op til 18 %.
Stigningen til Wurmberg er nok at betragte som en af højdepunkterne på turen. Strækningen er ca. 4,5 km lang og der er en stigningsprocent på gennemsnitlig 8,5 %. Kørsel med motorkøretøjer er forbudt så ganske ideelle forhold for rytterne. Igen måtte følgebil måtte vente i bunden med forsyninger. Stigningen var så populær at Pierre og Thomas besluttede at tage turen atter en gang søndag morgen inden vi kørte hjemad. Her indtræf nok turens største højdepunkt idet der søndag morgen var vildsvin ved vejen op til Wurmberg. Det skal dog her siges at der inden da havde været konstateret både rødhalse og en enkelt flue på Thomas’s hjul. Dette er også dokumenteret på vort galleri.
Alt i alt havde vi en ganske glimrende tur med fint cykelvejr alle dage med ture ad bl.a. Steile Wand, Sonnenberg, Hohe geiss, Lauthenthal og Seesen. Restauranter i Braunlage sørgede for at vi fik både tørt og vådt. Romkugler fra Braunlage er i øvrigt i en ganske glimrende kvalitet.
Til August 2015 gentages turen igen og vi har nu så meget erfaring med ruter med udgangspunkt fra Braunlage, at der sagtens kan arrangeres genveje med mødesteder såfremt at 100 km per dag kan være i overkanten. Følgebil vil også være i området. Tidspunkt for turen i 2015 bliver endeligt fastlagt i løbet af foråret 2015 afhængig af medlemmernes interesse og muligheder for at deltage. Dog har vi sat et minimum på 8 deltagere. Der skal forventes en pris på ca. 1200,-for 3 overnatninger med morgenmad og transport. Dertil kommer frokost og aftensmad.
I løbet af foråret vil der arrangeres en søndagstur til Hallandsåsen i Sverige således at alle har mulighed for at prøve tilsvarende stigninger som findes I Harzen.

Skriv en kommentar