Harzen 2013

9 friske HFCK-medlemmer hvoraf 1 stk passiv medlem med følgebil drog af sted torsdag morgen fra klubhuset på Fløng byvej. Sidst på eftermiddagen var alle vel ankommet til Hotel Hecker, Braunlage i Harzen og klar til at se på de lokale forhøjninger. Pierre havde været i gang med kortlægning af ruter og torsdag eftermiddag var udfordringen en tur op til toppen af Brocken på en helt nyanlagt asfalt. Alle klarede turen i fin stil fra Braunlage op til toppen af Brocken på 1.142 m.o.h. og hjem igen til det ganske hyggelige Hotel Hecker i Braunlage. Herefter blev den lokale restaurant Akropolis indtaget.
Fredag havde Pierre´s rute planlagt en tur på 110 km over Sonnenberg, Lautenthal og Steile Wand, som er én af områdets længste bakker med på næsten 6 kilometer og en gennemsnitlig stigning på 6% og til slut Wurmberg, som er omkring 4,5 kilometer lang med en gennemsnitlig stigning på 7,9 %. Der blev lagt fra kl. 10 om morgenen og ret hurtigt efter start blev det Mogens´s store dag. Efter nedkørsel fra Braunlage lød der er ganske højt brag som også kunne høres i følgebil som lå ca. 500 meter bagefter. Der blev set Mogens´s cykel og ret hurtigt blev det konstateret at Mogens havde været ude for en eksplosion. Hans carbon baghjul var simpelthen sprunget i stumper og det var nu ganske ubrugeligt. Heldigvis havde Jacob medbragt et ekstra hjulsæt så en hurtig udskiftning af kassette og hjul blev klaret så Mogens kunne komme videre. Til alt held skete dette mens der blev ventet på rødt lys og der var ingen personskade med undtagelse af evt. høreskader. Dagen startede i øvrigt som en noget kold og fugtig affære men heldigvis klarede det op med temperaturer over 20 ° C hen over middagstid så det blev en super dag.
Lørdag stod på det Hohegeiß, kongestigningen Breite Straße i St. Andreasberg, som trods dens korte længde på omkring 500 meter, har en gennemsnits stigningsprocent på 11,6 %, og i slutningen er den omkring 18%.. Der blev sluttet af med yderligere en tur op ad Brocken dog med en del besvær grundet det store antal vandrere som også var på Brocken. Må nok anbefales at tage Brocken på en hverdag da det ellers kan være en noget befolket affære. Dagens tur havde Pierre fået planlagt til ca. 105 km og han også sørget for et super vejr hele dagen med sol og temperaturer. Om aftenen efter indtagelse af aftensmad på Hotel Hecker var det tid til at inspicere de lokale våde varer på torvet. Helt klart kan dette anbefales da kvaliteten af de lokale våde varer er helt top.
Op søndag morgen ved 7-tiden og lidt efter 8 afgang mod Hedehusene med ankomst i løbet af eftermiddagen med ankomsttidspunkt noget afhængigt om der blev kørt over Storebælts-bro eller Rødby-Puttgarten.
Det var en supertur med et rigtig godt sammenhold med stor hjælp fra alle når det blev sejt op ad stigningerne. Alle 9 har også allerede givet håndslag på at tage turen igen.
Derfor gentages turen næste år på de samme dage ( tor-søn) i uge 34 og der er lagt billet ind på 5 enkeltværelser og 5 dobbelt-værelser for klubbens medlemmer. Pris for 3 overnatninger med morgenmad forventes at ligge på ca. 750 kr pr. person. Dertil kommer transport i egne biler, frokost, aftensmad og turistskat. Venligst skriv i kommentarfeltet om du har interesse i at deltage i næste års tur.

7 svar til “Harzen 2013”

 1. Mogens Fynbo siger:

  Hej Henrik

  Tak for et flot indlæg.

  Jeg glæder mig til turen næste år.

  Mogens

 2. Henrik Troest siger:

  Hej Mogens

  Men nu ikke flere eksplosioner. Skulle nødig tro at der er jagtsæson

  Henrik

 3. Eigil Nikolajsen siger:

  Hej alle

  Er helt sikkert klar til næste år! 🙂

 4. Jakob siger:

  Jeg er også på næste år.

 5. Pierre siger:

  Hej

  Jeg deltager

 6. James N. siger:

  Jeg er glad for at høre jeres tur har været en succes. Jeg fortsætter med at ligge mig i selen med min træning og planlægger at deltage næste år. James

 7. Danny Troest siger:

  Jeg deltager gerne igen

Skriv en kommentar